سلام عزیزان
این دستور نان رول شکلاتیه. البته من با دستور اولیه آشپزخونه الهام شروع کردم اما کمی تغییرش دادم:
1- 3/4 قاشق غذاخوری مایه خمیر رو با 1 قاشق غذاخوری شکر و 1/2 لیوان آب ولرم مخلوط کردم و با نعلبکی در ظرف رو پوشوندم تا پس از 10 دقیقه عمل بیاد
2- تا مایه عمل بیاد، در یک کاسه بزرگ، دو تخم مرغ رو با ویسک هم میزنیم تا کف کنه. یک و نیم قاشق از این تخم مرغ همزده رو با نصف قاشق غذاخوری شکر، یک و نیم قاشق غذاخوری کره (که از 20 دقیقه قبل از یخچال خارج کردیم) و نوک چاقو وانیل مخلوط میکنیم.
3- پس از عمل اومدن مایه خمیر، مایه خمیر را به مخلوط "2" اضافه میکنیم و مجدداً مخلوط میکنیم.
4- در ظرفی دیگر، یک و 1/3 لیوان آرد را به همراه نصف قاشق چایخوری نمک و یک و نیم قاشق غذاخوری پورد کاکائو مخلوط و دوبار الک میکنیم و مخلوط الک شده را کم کم با الک به مواد مرحله 3 اضافه میکنیم.
5- خمیر حاصل شده از این ترکیب را بخوبی ورز میدیم و مرتب با دستمون باهاش خمیربازی میکنیم تا لطیف بشه و فاقد چسبندگی باشه. من اینجا آرد بیشتری به تدریچ اضافه کردم چون هنوز حالت چسبندگی داشت. خمیر رو پس از ورز دادن مجدد به ظرفش که آن را به کمک یک قلم مو آشپزی، چرب کردیم منتقل میکنیم و به مدت 45 دقیقه (طبق دستور بین نیم ساعت تا یک ساعت و نیم ممکنه این مرحله طول بکشه) روشو با سلفون و پارچه میپوشونیم تا دو برابر مقدار فعلیش بشه و وقتی مشت میزنیم یهو خالی بشه و جای دست روش بمونه.
6- در این حین مابه خمیر رو آماده میکنیم. حدود 8-10 عدد خرما رو پوست میگیریم و هسته رو درآورده به همراه نوک قاشق چایخوری هل ساییده شده (در حدی که فقط عطر بگیره)، پسته و گردو (از هر کدام 12 -15 عدد- بسته به ذائقه و شرایط جسمانی ممکنه تغییر کند)، دارچین در ظرفی مخلوط میکنیم تا حالت خمیری پیدا کنه.
7- پس از استراحت خمیر رو به 4 چونه تقسیم میکنیم، روی سینی استیل میچینیم و مجدد روشون رو با پارچه میپوشونیم تا استراحت کنند.
8- حال خمیری که مجدد استراحت کرده رو ته سینی به شکل مستطیل باز میکنیم. 1/3 انتهایی مستطیل رو به کمک چاقو شیار میزنیم (حدود 8-10 شیار) و ابتدای خمیر با فاصله از سر اون یک لایه نازک مایه خمیری خرمایی میریزیم و از ابتدای خمیر شروع به رول کردن میکنیم تا به انتها برسیم و شیارها دور رولمون بپیچند.
9- پس از اینکه همه رول ها آماده شدند، کف سینی فر کاغذ روغنی میاندازیم و فر رو روشن میکنیم. روی رولها رو با پارچه مجدداً میپوشونیم و پس از 40 دقیقه استراحت با باقی تخم مرغ همزده رومال میکنیم.
10- رولها را پس از استراحت، در فر با دمای 175 درجه به مدت 20 دقیقه به همراه یک ظرف پیرکس حاوی آب قرار میدهیم و پس از 20 دقیقه از فر خارج میکنیم و اجازه میدیم کمی خنک بشه سپس در ظرفی آنها را میچینیم.

*توصیه میکنم داغ داغشو بخورید که مزه اش بسیار بیشتره
*کاسه آب نقش به سزایی در نرمی نانها داره
*مایه خرمایی زیادی استفاده نکنید چون شیرینی بیش از حد دل رو میزنه و این نونها رو بسیار سنگین میکنه.
