این آش محلی مخصوص گیلانی هاست و فقط معولا در ماه رمضون پخته میشه مواد لازم برنج ایرانی 4 پیمانه نخود پخته 2 پیمانه آب قلم 2 لیتر ( در صورت دلخواه ) نعنعاع و خلواش ( سبزی معطر شمالی) خشک به میزان کافی سیر داغ مقداری کشک 750 گرم گوشت چرخ کرده 400 گرم پیاز یک عدد متوسط
برنج را می خیسانیم و بعد با مقداری آب بدون نمک میپزیم تا حسابی پخته شود و به لعاب یافتد  سپس آب قلم و نخود پخته و نعناع خشک را به آن می افزاییم 

تا به آرامی بپزد که در حدود 4 ،5 ساعت زمان میبرد . گوشت را با پیاز رنده شده ، نمک و فلفل و مقداری زرد چوبه ورز میدهیم و بصورت کوفته های ریز در می آوریم 
و سرخ میکنیم  آش که در حال قل زدن است سیر داغ ( مقدارش بسته به ذائقه افراد) و کوفته ریزه ها را به آن اضافه میکنیم

تا جا بیافتد
 در پایان کشک را داخل آن میریزم و هم میزنیم ، بعد از چشیدن مقدار نمکش را اندازه میکنیم و فلفل به دلخواه اضافه میکنیم . آش کشک ما آماده ست

توضیح اینکه میتوان از کشک خشک استفاده کرد برای این کار کشک را چند ساعت در آب میخیسانیم

بعد با آب میکس میکنیم


و آن را استفاده میکنیم که این نوع کشک از کشک های کارخونه ای خوشمزه تر ست !

نوش جان
|