در فرهنگ لغت فارسی آمده است:
هلیم: غذایی لذیذ که ازگندم پوست کنده وگوشت پزند.
حلیم : بردبار, شکیبا, پیهوشترفربه, آشگندموگوشت
حالا اسم درست این غذا هلیم یا حلیم هست ؟؟ بین علما اختلافه 
گندم پوست کنده ( 1 لیوان ) ** گوشت گوساله ( 100 گرم ) ** آبِ گوشت ( 2 لیوان ) ** کره ( 50 گرم )
نمک و زردچوبه هرکدام یک قاشق چایخوری ** کنجد و دارچین و شکر برای تزیین به میزان دلخواه
گوشت و پیاز و زردچوبه رو میذاریم بپزه و بعد از اینکه پخت بهش نمک میزنیم....
این غذا رو با گوشت مرغ یا بوقلمون هم میپزند!!
گندم پوست کنده نیاز به خیس خوردن نداره
گندم را خوب میشوریم و با 5 لیوان آب سرد تو یه قابلمه ی چدن یا سرامیک یا نیکلی میذاریم تا خوب بپزه
و آبش خشک بشه ( فقط حواسمون باشه ته نگیره )
حدودا" دو ساعت طول میکشه تا گندم بپزه تو این فاصله نیازی نیست گندم رو هم بزنیم

با گوشتکوب برقی گندمها رو خوب میکوبیم تا پوره بشه

بجای گوشتکوب برقی میشه از میکسر هم استفاده کرد در هر حال باید گندم ها خوب میکس بشه!!
گوشت رو با دست ریش ریش میکنیم و همراه 2 لیوان آب گوشت و 50 گرم کره به گندم اضافه میکنیم و
نیم ساعت تا 45 دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدیم و هر از چند گاهی هم میزنیم تا ته نگیره!

به همین سادگی هلیم آماده شد
هلیم رو در ظرف میکشیم و یه مقدار کره ی آب شده روش میریزیم و با دارچین و کنجد تزیینش میکنیم.

و با شکر نوش جان میکنیم