مواد لازم :
آرد گندم 1 کیلو
روغن یا کره 500 تا 600 گرم
خاکه قند 250 گرم
خرمای سیاه نرم 1 کیلو
مغز گردو 250 گرم
دارچین 2 ق س
هل ساییده و نرم 1 ق م
پسته چرخ شده یا خلال بادام بو داده
برای تزیین به مقدار لازم
طرز تهیه
:
آرد را داخل ظرف گودی روی حرارت گذاشته و تفت
میدهیم تا رنگ آن کمی طلایی شود . در این فاصله مرتب آرد را بهم میزنیم به دلیل
اینکه آرد سریع میسوزد و سیاه میشود .
نکته : 1-از علائم آماده شدن آرد به مشام رسیدن
عطر آرد و سبک شدن آن است بشکلی که این سبک شدن کاملا در هنگام هم زدن آرد محسوس
است .
2- رنگ آرد در تهیه رنگینک میتواند به دلخواه
تیره یا روشن باشد . به این منظور میشود آرد را ازطلایی کم رنگ تا کمی پر رنگ تر
تهیه کرد . اما باید دقت کنیم که در مراحل بعد مخلوط کردن دارچین با آرد باعث تیره
تر شدن رنگ آرد خواهد شد پس باید مرحله سرخ شدن آرد را با دقت وانجام دهیم تا
رنگینکی با رنگ دلخواه داشته باشیم .
پس از این که رنگ آرد به شکل دلخواه در آمد
،آرد را از الک ریز رد میکنیم تا صاف بوده و هیچ گلوله ای نداشته باشد .
سپس مجددا روی حرارت بسیار کم میگذاریم و کره
یا روغن را به آن اضافه میکنیم.پس از مخلوط شدن آرد و کره مواد را از روی حرارت
برداشته ومیگذاریم تا مواد کمی خنک شود گرمای آن باید در حدی باشد که دست را
نسوزاند . در این مرحله پودر قند را که از الک نرم رد کرده ایم به آرد اضافه میکنیم
. پودر هل و دارچین را هم افزوده و با دست مواد را کاملا با هم مخلوط کرده و تست
میکنیم تا مواد به انسجام لازم رسیده باشد .
نکته: 1- رنگینک با
کره بسیار لذیذ تر خواهد بود .
2- معمولا 500 گرم کره برای این مقدار آرد کافی
خواهد بود . اما اگر در هنگام ورز دادن احساس کردید که آرد انسجام لازم را ندارد
میتوانید کم کم به آن کره اضافه کنید تا به انسجام لازم برسد . (یعنی در دست پاشیده
و پودر نشود و در ضمن خیلی هم چسبنده نباشد) دقت کنید که بیش از حد کره اضافه نکنید
چون درپایان روی کار چرب خواهد شد .
گردوها را نگینی خرد میکنیم .
نکته : بهتر است
گردوها را با چاقو تقریبا به اندازه یک لوبیا خرد کنیم (تا به اصطلاح زیر دندان
بیاید)و از خرد کردن آن با خرد کن بپرهیزیم زیرا به این شکل گردو مقداری پودر شده و
ما فقط طعم گردورا خواهیم داشت .
پوست و هسته خرما ها را میگیریم و آن را باز
میکنیم.
نکته : 1- چون کندن
پوست خرما کار وقت گیریست اگر پوست خرماهارا زیر شیر آب بکنیم این کار سریعتر و
راحت تر انجام میشود .
نصف از آرد سرخ شده را (یا کمی کمتر از
نصف)داخل سینی گرد با قطر 35 سانتی متر یا سینی مستطیل 30*35 سانتی متر ریخته و با
دست یا پشت قاشق سطح آنرا کاملا صاف و هموار میکنیم .
خرما ها را روی آرد می چینیم به شکلی که کاملا
روی آرد را بپوشاند . مغز گردوی خرد شده رانیز روی خرماها پخش میکنیم .
مابقی آرد سرخ شده را روی مواد ریخته و با کمک
دست آنرا روی تمام مواد پخش کرده و سطح آنرا با دست و با کمک قاشق کاملا صاف و
هموار میکنیم .
سپس پسته چرخ شده یا خلال بادام بو داده را روی
سطح مواد ریخته و میگذاریم مدت کوتاهی ( حدود نیم ساعت )داخل یخچال بماند تا مواد
کمی سفت شده و راحت برش داده شود . سپس با کارد آنرا بشکل لوزی یا مربع برش داده و
به ظرف دلخواه منتقل میکنیم .
نکته : برای نگهداری
حتما داخل یخچال قرار دهید .
این شیرینی لذیذ را تهیه کرده و از طعم بی نظیر
آن لذت ببرید . نوش جان