موادلازم:
گوشت گوسفند ( ۳۵۰ گرم ) ** پیاز سرخ کرده ( ۱ قاشق غذاخوری ) **لوبیا قرمز ( ۱۵۰ گرم )
سبزی قرمه سرخ شده ( ۵۰۰ گرم ) ** رب نارنج ( ۳-۲ قاشق غذا خوری ) **
رب گوجه ( ۱ قاشق غذاخوری ) ** نمک ٬ فلفل و روغن به میزان لازم **
*** سبزی قرمه :جعفری - گشنیز - اسفناج - تره و کمی شنبلیله ***
سبزی را پاک کرده و خوب می شوریم و خرد میکنیم.
نکته: برای شستن سبزی از مایه ظرفشویی استفاده نکنید چون ممکنه سبب مسمومیت بشه!!
ریختن کمی نمک در آبی که سبزی را در آن خیس کرده ایم بهترین ضدعفونی کننده ی سبزیه!!
سبزی را در ماهیتابه ریخته و روی شعله ی ملایم قرار میدهیم تا آب آن کشیده شود و سپس در
آن روغن می ریزیم و هم می زنیم تا سرخ شود. میزان سرخ کردن آن به دلخواه می باشد. گرچه
سبزی هر چه کمتر سرخ شود میزان ویتامین و مواد معدنی بیشتری را در خود حفظ میکند ولی اگر
سبزی بیشتر سرخ شود٬ خورشت جا افتاده تری خواهیم داشت ***
لوبیا قرمز را به مدت ۲ ساعت در آب خیس میدهیم و آبش را دور میریزیم٬تا نفخ آن کشیده شود!!

گوشت و پیاز داغ را در کمی روغن تفت میدهیم و با آب می گذاریم تا بپزد.
بهتر است لوبیا را جداگانه بپزیم و بعدا" به خورشت اضافه کنیم.
وقتی گوشت نیم پز شد٬ سبزی سرخ شده را در آن میریزیم و شعله را ملایم میکنیم تا خوب جابیفته!
در آخر رب گوجه و رب نارنج و نمک و فلفل رابه خورشت اضافه میکنیم و ۱۰ دقیقه به آن زمان میدهیم
تا خورشت به اصطلاح مزه بگیرد!!
نکته: چاشنی قرمه سبزی میتونه لیموامانی٬آبلیمو٬ گرد لیمو٬ آب نارنج٬ آب غوره یا رب نارنج
باشه ولی معمولا" طعم خورشتهایی که سبزی دارند با نارنج سازگارتره!!
نکته: اندازه ی چاشنی هم به دلخواه و سلیقه ی شماست.

خورشت قرمه سبزی با برنج نیز یک غذای اصیل و لذیذ ایرانیه!

نوش جان
بعدا" نوشت : (در پاسخ عزیزی که از نسبت سبزی سئوال کرد) :
جعفری ۵00گرم - گشنیز ۲50گرم - اسفناج ۲50گرم - تره ۲50گرم و ۱۰۰گرم هم شنبلیله
این مقدار بعد از پاک کردن و شستن و خرد کردن و سرخ کردن تقریبا" ۴00تا ۵00 گرم میشه که برای یک قرمه سبزی ۶ نفره کفایت میکنه:))