برنج ** سبزی پلویی خرد شده ** نمک و زعفرون و روغن **
برای هر ۱ پیمانه برنج تقریبا" ۱۰۰ گرم سبزی خرد شده لازمه!!
سبزی پلویی: جعفری - گشنیز - تره - شوید - کمی شنبلیله و در صورت تمایل یه کوچولو سیر!!
سبزی را پاک کرده و خوب می شوریم و خرد میکنیم. 
نکته: برای شستن سبزی از مایه ظرفشویی استفاده نکنید چون ممکنه سبب مسمومیت بشه!!
ریختن کمی نمک در آبی که سبزی را در آن خیس کرده ایم بهترین ضدعفونی کننده ی سبزیه!!
برنج رو چند ساعت خیس میکنیم و بعد روی گاز میذاریم و بعد از اینکه نیمه مغزپخت شد اونو
آبکش میکنیم و سبزی خرد شده روبه اون اضافه میکنیم و زیر و رو میکنیم .....
         
                                   و در قابلمه روغن ریخته و برنجو دم میکنیم.....
=============================================================
ماهی قزل آلا
آبلیمو ** نمک و فلفل و زردچوبه ** پیاز ** سیر ** جعفری و گشنیز و شوید 
سبزی ها رو بعد از شستن چند چاقو میزنیم تا عطر سبزی دربیاد!!
ماهی رو بعد از تمیز کردن و شستن به مدت ۲ تا ۳ ساعت در مواد بالا میخوابونیم تا مزه دار بشه!!
        
از همون سبزیها داخل شکمش میذاریم (سبزی فقط برای عطرشه)
هم میتونیم ماهی رو در فویل بپیچیم و به مدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت در فر ۱۷۰ درجه بذاریم
و هم میتونیم در روغن سرخش کنیم!!
        
                   چون زردچوبه ی من تموم شده بود ماهیم خوشرنگ نشد!!
        
                                                   نوش جان